NweRIDE

NweRIDE is een Europees INTERREG IVB NWE-project dat het doel heeft het aantal passagiers per voertuig te verhogen. Dit door verschillende bestaande ridesharing systemen in Noordwest-Europa met elkaar te verbinden.

Binnen het project NweRIDE wordt er een platform gebouwd dat de ritten van verschillende ridesharingsystemen in real-time uitwisselbaar maakt. Daarnaast wordt er een koppeling gemaakt met openbaar vervoerinformatie.

 

Internationaal ritten delen

Met het NweRIDE platform zullen vraag en aanbod ook grensoverschrijdend uitgewisseld worden. Dit omvat het ontwikkelen van een geïntegreerd platform én het verenigen van de verschillende aanbieders in een Europese associatie.

 

Integratie openbaar vervoer

Daarnaast wenst het projectteam deze nieuwe verplaatsingswijze te verbinden met het openbaar vervoer. Meer specifiek zal bekeken worden hoe de kloof tussen beide transportmodi gedicht kan worden. Zo kunnen er ook voor (vaak ontbrekende) grensoverschrijdende openbaar vervoerverbindingen mobiliteitsoplossingen ontstaan: ridesharing als transportmiddel voor de eerste en laatste kilometers.

 

Samenwerking

Het NweRIDE project is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners uit verschillende landen, nl.

  • Cetic, Charleroi, België
  • Sestran, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
  • Staffordshire County Council, Stafford, Verenigd Koninkrijk
  • Stellwerk bv, Heerlen, Nederland
  • Taxistop, Gent, België
  • Vlaams Instituut voor Mobiliteit, Diepenbeek, België

Meer informatie over dit project is beschikbaar op www.nweride.eu.